Antena 3 CNN Economic Afacerea de succes care prinde contur în România. Venitul ajunge la 10.000 de euro

Afacerea de succes care prinde contur în România. Venitul ajunge la 10.000 de euro

Afacerea de succes care prinde contur în România. Venitul ajunge la 10.000 de euro
05 Aug 2018   •   08:13

O afacere de nişă, profitabilă şi ″dulce″⁣ ca profit, prinde contur şi în România. Mai mulţi fermieri au decis să investească în plantaţii de aluni.

Costurile de întreţinere sunt mici, iar câştigul mare, pentru că cererea venită de la producătorii din industria alimentară este în creştere. Un kilogram de alune costă în jur de 10 euro.

La câţiva kilometri de Aiud, un tânăr are o cultură de aluni care se întinde pe şase hectare. A mizat pe soiuri din Italia, care s-au adaptat perfect la noi.

Plantaţiile devin profitabile din al şaselea an, iar după alţi 6 cultivatorii adună de pe un hectar aproape 5 tone de alune, scrie știrileprotv.ro.

Daniel Crăiță, investitor: ”Începând cu anul 10-12, când se ajunge la producţiile maxime care se scot de pe un hectar de alun, venitul mediu este de aproximativ 10.000 de euro.”

La Apoldu de Jos, în judeţul Sibiu, un italian a investit într-o plantaţie pe 30 de hectare.

Dumitru Bozan, tehnician plantaţie aluni: ″Investitia ințială a fost de 100.000 de euro pe toată suprafaţa. De pe 6 hecare de aluni care au ajuns la maturitate, vom scoate o producţie e 12 tone.″⁣

×
Subiecte în articol: afacere România venit
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close