Antena 3 CNN Economic Alocaţia de hrană pentru copiii din sistemul de protecție specială, majorată la 22 de lei pe zi. Klaus Iohannis a promulgat legea

Alocaţia de hrană pentru copiii din sistemul de protecție specială, majorată la 22 de lei pe zi. Klaus Iohannis a promulgat legea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea care stabileşte un cuantum de 22 de lei pentru alocaţia de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice, pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial şi pentru copiii aflaţi în case de tip familial.

Alocaţia de hrană pentru copiii din sistemul de protecție specială, majorată la 22 de lei pe zi. Klaus Iohannis a promulgat legea
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Mia Lungu    |    20 Mai 2022   •   14:27

Actul normativ modifică Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi pentru stabilirea unor măsuri de asistenţă socială.

"Cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice şi pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial, pentru copiii aflaţi în case de tip familial, precum şi pentru mamele protejate în centre maternale este de 22 de lei.

Cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi este aplicabil şi copiilor din creşe şi alte unităţi de educaţie timpurie", stipulează actul normativ.

Cuantumul acestei alocaţii se va actualiza anual prin hotărâre de Guvern.

"Nivelul minim al alocaţiei zilnice de hrană pentru consumurile colective din instituţiile şi unităţile publice şi private de asistenţă socială destinate persoanelor adulte, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice se stabileşte în cuantum de 22 de lei.

Sumele destinate acoperirii cheltuielilor pentru alocaţia zilnică de hrană se suportă din aceleaşi fonduri din care sunt finanţate instituţiile şi unităţile publice de asistenţă socială", mai prevede legea.

×
Parteneri
Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close