Antena 3 CNN Economic Se fac angajări la stat | Cum poţi să devii bugetar

Se fac angajări la stat | Cum poţi să devii bugetar

Ministerul Cercetării şi Autoritatea pentru Digitalizarea României au anunţat că fac angajări, după ce o ordonanţă de urgenţă a fost adoptată în şedinţa de guvern.

Se fac angajări la stat | Cum poţi să devii bugetar
Sursa foto: Pexels/Vojtech Okenka
de Georgiana Adam    |    25 Mar 2022   •   15:56

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) înființează Grupul Operativ pentru implementarea și monitorizarea reformelor și investițiilor privind transformarea digitală a României şi face angajări, potrivit bugetul.ro.

"În acest Task Force care va funcționa în afara organigramei MCID vrem să recrutăm cei mai buni 17 specialiști cu competențe digitale avansate și competențe de management de proiect integrator în domeniul transformării digitale. 

Mă aștept ca cei mai buni experți din mediul privat să accepte provocarea de a ni se alătura pentru implementarea cât mai rapidă și eficientă a activităților și proiectelor descrise în cadrul PNRR, Componenta 7 – Transformare digitală", a declarat ministrul Marcel Boloș.

Grupul Operativ (Task Force) pentru transformarea digitală a României va funcționa pe perioada de punere în aplicare a Planului Național de Redresare și Reziliență, din comisia de recrutare putând face parte și reprezentanții instituțiilor responsabile în implementarea Cloud-ului guvernamental, conform Ordonanței aprobate în ședința de Guvern.

Și ADR angajează 50 de experți în transformare digitală

În același timp, la nivelul Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) se înființează Unitatea pentru Implementarea Programelor de Transformare Digitală (U.I.P.T.D.), care include 50 de experți. 

Personalul de specialitate care va face parte din această unitate va desfășura pe perioada derulării PNRR activități de sprijin pentru beneficiarii publici atât pentru implementarea proiectului de Cloud Guvernamental, cât și pentru sprijinul proiectelor de transformare digitală care sunt necesare pentru digitalizarea serviciilor publice ale României.

Ocuparea posturilor se face în baza unei proceduri interne de recrutare și selecție, aprobată prin decizie a președintelui Autorității pentru Digitalizarea României, iar salarizarea specialiștilor se realizează în mod similar Grupului operativ pentru implementarea și monitorizarea reformelor și investițiilor privind transformarea digitală – Task Force din Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. 

Vor fi selectați pentru a activa în cadrul Unității, pe durata derulării PNRR, specialiști cu înaltă calificare în domeniul digitalizării și al transformării digitale, cu competențe avansate de management de proiect.

Anunțul privind procedura de selecție urmează să fie publicat pe site-urile celor două instituții.
 

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close