Antena 3 CNN Economic Auto Din toamnă, un gigant din industria auto ar putea veni să-şi construiască maşinile în România

Din toamnă, un gigant din industria auto ar putea veni să-şi construiască maşinile în România

Din toamnă, un gigant din industria auto ar putea veni să-şi construiască maşinile în România
de O.P.    |    22 Mai 2012   •   05:47

BMW intenţionează să deschidă o nouă fabrică de automobile, iar zonele pe care le are în vedere sunt Brazilia, Mexic, sau ţările din Europa de Est, potrivit cotidianului german Handelsblatt.

Extinderea este absolut necesară, dat fiind planul constructorului bavarez de a vinde două milioane de maşini pe an, în 2016, faţă de 1,67 milioane, anul trecut.

BMW a anunţat de mai multă vreme că ar vrea o fabrică de ansamblare în Brazilia, dar planul încă nu s-a concretizat. Producătorul a spus că speculaţiile privind deschiderea unei noi fabrici în Slovacia sunt neadevărate.

Cotidianul german notează însă că o fabrică în afara Europei ar avea mai mult sens pentru constructorul german, pentru că pieţele emergente înregistrează creşteri, pe când în Europa este criză. În toamnă este aşteptat să se anunţe amplasamentul noii fabrici. România găzduieşte doi producători de autoturisme, Renault şi Ford.






×
Subiecte în articol: industria auto
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close