x close

După Volkswagen, Renault ar putea intra în scandalul emisiilor poluante. Anunțul făcut de un oficial german

de A.M.P    |    03 Aug 2016   •   15:35
După Volkswagen, Renault ar putea intra în scandalul emisiilor poluante. Anunțul făcut de un oficial german 482 Foto: pixabay.com

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a anunţat miercuri că a primit din Franţa un raport privind nivelul emisiilor la Renault şi alţi producători auto şi acesta arată nereguli similare cu cele descoperite în investigaţiile efectuate în Germania, transmite Reuters.

După ce Volkswagen a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, unele guverne europene au cerut efectuarea de teste de emisii la toate modelele de autovehicule aflate în prezent în circulaţie.

Scandalul a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat Volkswagen că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante.

Constructorul auto german ar fi instalat un software special în calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen şi Audi.

 

Citeşte mai multe despre:

Germania volkswagen
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati