Antena 3 CNN Economic Auto Ford anunţă închiderea iminentă a fabricii sale din Belgia

Ford anunţă închiderea iminentă a fabricii sale din Belgia

Ford anunţă închiderea iminentă a fabricii sale din Belgia
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    24 Oct 2012   •   16:09

Gigantul auto american Ford a anunţat miercuri că închiderea fabricii sale din Genk, nord-estul Belgiei, este iminentă, informează AFP.

Decizia, care ar putea lăsa fără loc de muncă 4.300 de oameni, a fost luată din cauza scăderii cererii de maşini în Europa şi din dorinţa companiei de a încerca să-şi reducă pierderile de pe continent.

În condiţiile în care Ford Genk este cel mai important angajator local, vestea a dat naştere unei îngrijorări de înţeles în regiune.

„Este un coşmar, o catastrofă pentru regiunea noastră şi o adevărată lovitură pentru Belgia”, a declarat Wim Dries, primarul din Genk, conform sursei citate.

Anunţul a fost făcut la Frankfurt, iar închiderea fabricii din Belgia este programată pentru sfârşitul anului 2014.

Potrivit Reuters, vânzările Ford în Europa au scăzut în primul semestru din 2012 cu 10%, la 517.094 unităţi, iar al cincilea mare producător auto din Europa deţine o cotă de piaţă de 7,8%.

De asemenea, cererea de maşini în Europa a scăzut semnificativ din cauza crizei datoriilor. Astfel, vânzările auto în UE au scăzut în primul semestru din 2012 cu 6,8%, la 6,64 milioane, de la 7,1 milioane în perioada similară din 2011.

În fabrica Ford din Genk se produc modelele Mondeo şi Galaxy, precum şi minivanurile S-MAX, acestea urmând să fie transferate în Spania, la uzina companiei din Valencia.

Închiderea fabricii Ford din Genk reprezintă un nou moment dificil pentru industria auto din Belgia, după ce, în urmă cu 15 ani, Renault a renunţat la uzina situată în apropiere de Bruxelles, iar în 2010, Opel, divizie din cadrul General Motors, la cea de la Anvers.

×
Subiecte în articol: Ford inchidere
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close