Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. Un tir de mare tonaj s-a răsturnat pe şosea, în Bistriţa-Năsăud

Infotrafic. Un tir de mare tonaj s-a răsturnat pe şosea, în Bistriţa-Năsăud

Infotrafic. Un tir de mare tonaj s-a răsturnat pe şosea, în Bistriţa-Năsăud
Sursa foto: Foto: VideoNews
17 Feb 2011   •   09:10

Un tir supraîncărcat cu marfă s-a răsturnat ieri în judeţul Bistriţa-Năsăud. Chiar dacă ştia că mastodontul este încărcat peste limită, şoferul nu a redus viteza într-o curbă deosebit de periculoasă. Şi-a dat seama de greşeală abia când remorca tirului a început să se balanseze mult prea tare ca el să mai poată face ceva.

Şoferul a rămas a rămas blocat în cabina tirului. Doar o minune a făcut să nu moară strivit de plafon. O bucată de lemn din cabină i-a intrat însă în şold. Pompierii, dar şi alţi şoferi s-au chinuit mai bine de o oră să-l scoată şi să-l predea medicilor.

Şoferul transporta saci de furaje pentru animale. El le-a declarat poliţiştilor că o defecţiune tehnică ar fi provocat accidentul. S-a ales, din fericire, doar cu răni uşoare. A fost dus la spitalul de urgenţă din Bistriţa pentru investigaţii de specialitate.

Poliţiştii au demarat o anchetă dar, în primă fază, diagrama tahografului nu au putut fi citită.

Pe mai multe drumuri din tara dar si pe A1, A2 si A3 se circulă in conditii foarte bune în această dimineaţă.Cu toate acestea, pe câteva drumuri se circulă în condiţii de iarnă, din cauza zăpezii depuse pe carosabil. Vorbim despre DN67C, între localităţiile Novaci şi Rânca, din judeţul Gorj; DN7A Voineasa - Obârşia Lotrului şi DN7D la limita cu judeţul Argeş. Aceleasi condiţii sunt semnalate şi pe DN12C şi DN13B în judeţul Harghita, DN13E în Covasna, dar şi pe DN1R, în localitatea Beliş, din judeţul Cluj. Afectate sunt şi Drumurile Naţionale 7C si 67C la Bâlea Cascada şi Sugag în judeţul Sibiu.

×
Subiecte în articol: Infotrafic TIR
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close