Lux şi mulţi cai putere la Salonul Auto de la Detroit. Care este maşina americană a anului

de D.D.    |    15 Ian 2013   •   07:31
Lux şi mulţi cai putere la Salonul Auto de la Detroit. Care este maşina americană a anului Galerie foto (8) Foto: Agerpres

Luxul şi caii putere sunt la modă în acest an la salonul auto de la Detroit.  În deschiderea faimosului show auto, americanii şi-au ales şi maşina anului, un model Cadillac.

Este pentru prima dată când Cadillac ia acest premiu. În acelaşi timp, este o surpriză neplăcută pentru grupul Ford, ale cărui maşini erau favorite.Spectacolul a fost însă furat de un alt automobil, noul Corvette. G 7 Sting Ray, cum se numeşte noul Corvette, are un şasiu de aluminiu, cu o capotă din fibră de carbon şi scaune cu o structură din magneziu. Noua Corvette este cu aproape 100 de kilograme mai uşoară decât actuala generaţie şi accelerează la circa 100 de kilometri la oră în circa 4 secunde.Pasionaţii de automobilism pot admira la salonul de la Detroit şi modele de Jaguar ori Porsche. Iar Mercedes şi-a prezentat noul model E-CLASS, cu care speră să se impună peste ocean.Potrivit datelor oficiale, în 2012, pe piaţa americană s-au vândut 14,5 milioane de maşini.

x close