Antena 3 CNN Economic Auto Maşina care consumă sub un litru la suta de kilometri, la salonul auto din Quatar

Maşina care consumă sub un litru la suta de kilometri, la salonul auto din Quatar

Maşina care consumă sub un litru la suta de kilometri, la salonul auto din Quatar
Sursa foto: Foto: carloversmagazine.com
27 Ian 2011   •   16:13

Un model prezentat la salonul auto din Quatar ar putea fi soluţia la scumpirile de combustibil, odată ce va fi produs în serie. Tot în Quatar au putut fi admirate şi maşini hibrid sau modelele placate cu aur, care costă nu mai puţin de două milioane de dolari.

Vehiculul cu cel mai mic consum din lume, un Volkswagen XL1, are nevoie de numai 0,9 litri de carburant pe suta de kilometri şi a fost prezentat pentru prima dată în cadrul evenimentului auto din Doha. Producătorii spun că performanţa poate fi atinsă pentru că autorturismul e construit din materiale foarte uşoare şi are o formă aerodinamică.

 


"Având în vedere că greutatea acestei maşini este sub 800 de kilograme, rezistenţa aerodinamică precum şi cea întâmpinată de sistemul de rulare la nivelul asfaltului sunt foarte scăzute, obiectivul pe care ni-l propunem este realizabil", susţine vicepreşedintele Volkswagen.

În plus, maşina are un motor hibrid - care îi permite să se deplaseze şi pe bază de energie electrică. Şi poate ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 12 secunde.



Tot la salonul auto din Quatar a fost prezentat şi Porsche 918RSR, despre care producătorii spun că este primul bolid hibrid din lume.

"Avem nevoie de lideri de opinie care să adopte aceste noi tehnologii şi să dea exemplu în societate. Asta împreună cu o legislaţie care să ajute această tehnologie", a spus managerul regional al Porsche.

Maşina poate accelera de la 0 la 100 de kilometri la oră în numai 3 secunde şi mai apoi la 200 de kilometri în 9 secunde.



Nu au lipsit nici modelele pentru cei mai bogaţi dintre vizitatori. Cei care trec pragul târgului pot admira şi un Volkswagen Touareg placat cu aur sau un Bertone Panadon, fiecare dintre ele putând fi cumpărată pentru două milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: volkswagen concept prototip
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close