Antena 3 CNN Economic Auto Modelul Dacia - obiect de studiu pentru marii producători auto mondiali

Modelul Dacia - obiect de studiu pentru marii producători auto mondiali

Modelul Dacia - obiect de studiu pentru marii producători auto mondiali
09 Dec 2008   •   10:27

Soluţia ieşirii din criză a industriei auto s-ar putea afla chiar în România. O publicaţie canadiană susţine că producătorii americani de autoturisme trebuie să urmeze modelul Daciei. Fabricarea unor maşini ieftine, sigure şi cu marje ridicate de profit poate fi cheia pentru depăşirea crizei.
Marii producători mondiali de autoturisme General Motors, Ford şi Chrysler nu ştiu ce soluţii să mai adopte pentru ieşirea din criză.
Ca să poată supravieţui, concernele au cerut deja autorităţilor americane ajutoare de 34 de miliarde de dolari. Solicitările financiare nu au primit deocamdată niciun răspuns.
Potrivit ziariştilor de la Jurnalul Naţional, soluţia minune pentru depăşirea recesiunii a fost găsită de o publicaţie canadiană. Cotidianul The Globe and Mail a sugerat giganţilor auto americani să ia modelul Daciei.
Producerea maşinilor ieftine, sigure şi cu marje de profit ridicate ar putea face parte din strategia producătorilor Ford sau Chrysler pentru următorii ani.
Dacia produce automobile cu bani puţini, dar cu profit considerabil, la standardele ultimelor modele ale grupului francez Renault, mai notează cotidianul canadian. În plus, pentru această producţie de maşini nu este obligatorie folosirea tehnologiei de ultimă oră.
Îngrijorat că industria auto americană ar putea să dispară, preşedintele SUA Barack Obama a promis că va adopta un plan pentru salvarea de la faliment. În acelaşi timp, el i-a acuzat pe directorii companiilor că au avut o abordare nerealistă a crizei.
Tocmai de aceea, americanii ar putea căuta inspiraţia pentru relansarea activităţii în evoluţia Daciei.
Cu toate acestea, Dacia întrerupe producţia în perioada 11 decembrie - 12 ianuarie, fiind a doua suspendare de lungă durată a activităţii uzinei de la Mioveni.
Constructorul auto a sistat producţia de trei ori în ultimul trimestru, pe 30-31 octombrie, 13-14 noiembrie şi 20 noiembrie - 7 decembrie. Decizia anunţată va rămâne în istoria producătorului de autoturisme, muncitorii lucrând, pentru prima dată, doar trei zile din decembrie.
Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close