Antena 3 CNN Economic Auto Motor românesc, desemnat pentru a treia oară consecutiv "Motorul Internaţional al Anului"

Motor românesc, desemnat pentru a treia oară consecutiv "Motorul Internaţional al Anului"

Motor românesc, desemnat pentru a treia oară consecutiv "Motorul Internaţional al Anului"
Sursa foto: Foto captura Antena 3
30 Iun 2014   •   08:50

Pentru prima dată în istorie, un motor este desemnat de trei ori consecutiv drept motorul anului în industria auto. Este vorba de propulsorul de un litru fabricat la uzina Ford din Craiova.

Premiul confirmă calitatea produselor realizate pe plan local, la doi ani după ce constructorul american a început producţia în România.

Un juriu compus din 82 de jurnalişti din 35 de ţări a ales "Motorul Internaţional al Anului 2014" din cele mai bune motorizări disponibile. Criteriile principale au fost analiza specificaţiilor tehnice şi testarea propulsoarelor.

În premieră în istoria competiţiei, un motor a reuşit să câştige premiul cel mare al treilea an consecutiv. Este vorba de motorul produs în două fabrici în Europa: la Koln, în Germania şi la Craiova.

"Aşa cum o echipă talentată de la Ford a proiectat acest motor, pot spune că la fel de bine o echipă talentată de aici de la Craiova produce acest motor la nivelul de calitate şi la standardele cerute", a declarat Ştefan Buzata, managerul liniei de asamblare.

Producţia motorului de un litru a debutat în 2012 iar un an mai târziu a început şi asamblarea propulsorului de 1,5 litri. Motoarele realizate la Craiova ajung în 72 de tări din toata lumea.

Americanii au investit în uzina de motoare peste 230 de milioane de euro. Cea mai mare parte a proceselor tehnologice sunt automatizate iar piesele destinate asamblări provin practic din întreaga Europă. Pe platforma de la Craiova constructorul american a asamblat până acum 135 de mii de autoturisme dintre care 50 de mii au fost echipate cu propulsorul de un litru.

Prin campania noastră Produs în ROmânia, vrem să subliniem un lucru, vital pentru bunăstarea noastră, şi anume importanţa susţinerii producţiei locale, producţia făcută în România şi implicit importanţa consumului de produse fabricate la noi în ţara. Produse care folosesc materie primă românească, forţa de muncă locală, valoare adăugată autohtonă şi care, automat, sprijină decisiv creşterea nivelului de trai al românilor.

×
Subiecte în articol: produs in romania
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close