Antena 3 CNN Economic Auto Pericol de explozie: O cisternă încărcată cu metanol s-a răsturnat într-o curbă dintre Cluj şi Zalău

Pericol de explozie: O cisternă încărcată cu metanol s-a răsturnat într-o curbă dintre Cluj şi Zalău

Pericol de explozie: O cisternă încărcată cu metanol s-a răsturnat într-o curbă dintre Cluj şi Zalău
Sursa foto: echipe de interventie
07 Apr 2009   •   08:06


Pericol de explozie între Cluj şi Zalău. O cisternă încărcată cu 22 de tone de metanol s-a răsturnat într-o curbă periculoasă. Şoseaua a fost blocată mai bine de 2 ore, iar circulaţia este deviată prin Jibou.

Accidentul s-a produs în jurul orei 16, la 1 kilometru de localitatea Poarta Sălajului. Cisterna încărcată cu substanţa explozivă, venea din Polonia şi se îndrepta spre Braşov.

Cipleu Liviu, comisar sef politia Salaj, a explicat cauzele accidentului
?Accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei într-o curbă deosebit de periculoasă. Cisterna s-a răsturnat pe partea dreaptă a şoselei.?

Echipele de intervenţie au ajuns în locul accidentulului şi au format un perimetru de siguranţă pe o rază de 800 de metri. Din această cauză, s-au format cozi de maşini care se întindeau pe kilometri întregi.

Daca vor exista scurgeri în pământ va fi nevoie de minim 10 zile pentru ca metanolul să se evapore. În cazul unei explozii, s-ar putea ajunge la o tragedie, asemănătoare celei de la Mihăileşti.

Antena3

×
Subiecte în articol: pericol de explozie accident rutier
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close