Antena 3 CNN Economic Auto Posesorii români de Toyota ar putea fi chemaţi în service. Modelul Prius are probleme cu frâna

Posesorii români de Toyota ar putea fi chemaţi în service. Modelul Prius are probleme cu frâna

Posesorii români de Toyota ar putea fi chemaţi în service. Modelul Prius are probleme cu frâna
Sursa foto: Toyota
03 Feb 2010   •   13:07

Noi probleme pentru compania Toyota. După defecţiunile la acceleraţie din cauza cărora au fost chemate în service aproape 8 milioane de maşini, se pare că ultima generaţie de Prius se confruntă cu probleme la sistemul de frânare, anunţă AFP. Iar posesorii de Toyota din România ar putea fi chemaţi în service-uri pentru repararea pedalei de acceleraţie.

Reprezentanţii Toyota au recunoscut că mai mulţi posesori de Prius din SUA şi Japonia se plâng că au probleme cu frâna. Potrivit unui oficial japonez, un client Toyota a fost la un pas de accident din această cauză.

Între timp, proprietarii de Toyota din ţara noastră ar putea fi chemaţi în service-uri pentru repararea pedalei de acceleraţie. Reprezentanţii Toyota România au promis că fiecare cumpărător va fi anunţat individual în cazul în care trebuie să se prezinte la dealeri. Potrivit companiei, operaţiunea va dura aproximativ 30 de minute.

Problemele cu pedala de acceleraţie au dus la rechemarea a milioane de maşini în toată lumea şi la pierderi estimate la peste un miliard de dolari.

Acestea sunt modelele vizate pentru rechemarea în service şi perioadele de producţie:

-Aygo (Feb 2005 - Aug 2009)
-iQ (Nov 2008 - Nov 2009)
-Yaris (Nov 2005 - Sep 2009)
-Auris (Oct 2006 - 5 Jan 2010)
-Corolla (Oct 2006 - Dec 2009)
-Verso (Feb 2009 - 5 Ian 2010)
-Avensis (Nov 2008 - Dec 2009)
-Rav4 (Nov 2005 - Nov 2009)

Compania şi-a cerut scuze tuturor clienţilor pentru problemele apărute şi a promis să facă totul pentru ca lucrurile să nu se mai repete. Cu toate acestea, de la începutul anului şi până acum, vânzările producătorului auto au scăzut cu 60% numai în Statele Unite.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Toyota frana service România
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close