x close

România are patru autostrăzi... pe Google Earth şi Google Maps

02 Oct 2010   •   10:46
România are patru autostrăzi... pe Google Earth şi Google Maps Foto: Intact Images

România stă foarte bine la capitolul autostrăzi! - cel puţin pe Google Earth şi Google Maps, unde figurăm cu nu mai puţin de patru autostrăzi. Americanii care au realizat hărţile nu s-au gândit nici o clipă că autorităţile române nu vor respecta termenele de finalizare a lucrărilor.

România are în plus 350 de kilometri noi de autostradă - potrivit Google Earth si Google Maps. Autostrada Bucureşti-Ploieşti e gata, spre litoral se circulă pe autostradă, inclusiv pe tronsonul Constanţa-Cernavodă, iar jumătate din Autostrada Transilvania e şi ea finalizată.

Financiarul scrie că reprezentanţii Google i-au crezut pe cuvânt pe oficialii români din Ministerul Transporturilor care au stabilit programul lucrărilor. Iar hărţile fost întocmite pe baza termenelor de finalizare a autostrăzilor.

Realitatea e cu totul alta: România are o autostradă şi jumătate. Vina e împărţită - cred jurnaliştii de la Financiarul - care susţin că responsabili de starea jalnică a drumurilor sunt atât guvernanţii, cât şi reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri, care nu au reuşit să-şi respecte angajamentele asumate.

Aşa se face că lucrările la Autostrada Arad - Timisoara se vor încheia în 2012, cu un an întârziere faţă de termenul iniţial. La fel se va întâmpla şi în cazul autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, pentru care autorităţile aşteaptă fonduri suplimentare de 100 de milioane de lei. Cât despre tronsonul Comarnic - Brasov, acesta va trece încă o dată prin licitaţie. Consorţiul care s-a angajat să finalizeze lucrările a renunţat la proiect, din lipsă de bani.

Antena 3

Citeşte mai multe despre:

Romania autostrazi google earth Google Maps
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati