Antena 3 CNN Economic Auto Şoselele din România, printre cele mai periculoase din UE: Peste 2.300 de români au murit, anul trecut, în urma accidentelor

Şoselele din România, printre cele mai periculoase din UE: Peste 2.300 de români au murit, anul trecut, în urma accidentelor

Şoselele din România, printre cele mai periculoase din UE: Peste 2.300 de români au murit, anul trecut, în urma accidentelor
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Oct 2011   •   08:32

Numărul mare de tragedii auto e cauzat şi de faptul că străzile din România sunt adevărate capcane pentru şoferi. Stăm prost nu doar la numărul de kilometri de autostradă pe care îi avem, dar şi la calitatea drumurilor.

Străzile din România sunt printre cele mai periculoase din Uniunea Europeană. Suntem pe ultimele locuri din Uniunea Europeană la numărul de kilometri de autostradă şi la cât am construit în ultimii 20 de ani. În plus, avem cele mai proaste şosele din blocul comunitar.

Numărul accidentelor mortale ne dovedeşte acest lucru. În primele 6 luni ale acestui an, 849 de oameni au murit pe şoselele din România în urma a 3.951 de accidente grave.

Anul trecut, au murit 2.377 de persoane în 9.225 accidente grave. În 2009, numărul morţilor a fost 2.796. Şi eram pe locul 5 în Uniunea Europeană, după Polonia, Franţa, Germania şi Italia.

La polul opus este Malta, cu doar 21 de morţi înregistraţi în acelaşi an. Dar, dacă accidentele sunt raportate la numărul de locuitori situaţia se schimbă radical. România se situează pe locul 3, după Lituania şi Polonia, cu 142 de morţi la un milion de locuitori.

 


×
Subiecte în articol: accident rutier România
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close