Antena 3 CNN Economic Auto SUA: Peste 350 de accidente rutiere, într-o singură noapte

SUA: Peste 350 de accidente rutiere, într-o singură noapte

SUA: Peste 350 de accidente rutiere, într-o singură noapte
Sursa foto: Foto: Video News
22 Noi 2010   •   14:24

Iarna le dă mari bătăti de cap americanilor din statul Minnesota. Peste 370 de accidente rutiere au avut loc într-o singură noapte, din cauza drumurilor alunecoase. O persoană a murit şi câteva zeci au fost rănite. În acelaşi timp, Sierra Nevada este acoperită de un strat de zăpadă de peste o jumătate de metru.

Din cauza frigului, şoselele din statul american Minnesota s-au transformat în adevărate patinoare. Peste 370 de accidente rutiere s-au înregistrat  în nopatea de sâmbătă spre duminică. Cele mai multe au avut loc în cea mai populată zonă urbană din statul Minnesota, regiunea Minneapolis-St. Paul. Sute de maşini au fost distruse sau avariate.

Chiar şi camioanele care aruncau substanţe de topire a gheţii au rămas blocate sau au fost implicate în coliziuni. Mai multe drumuri importante au fost închise. Meteorologii avertizează că frigul va continua şi zilele următoarse.

În regiunea Sierra Nevada o furtună puternică a lăsat în urmă un strat de zăpadă înalt de peste o jumătate de metru. Traficul rutier a fost dat peste cap. La fel şi circulaţia trenurilor.

Zăpada i-a încântat însă pe tineri şi pe copii care s-au grăbit să se bată cu bulgări. De asemenea, proprietarii de staţiuni turistice din zonă îşi freacă mâinile la vederea fulgilor. Zăpada le permite să deschidă pârtiile de schi pentru vacanţa de Ziua Recunoştinţei.

Peste 350 de accidente, într-o singură noapte

×
Subiecte în articol: SUA rutier
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close