Antena 3 CNN Economic Auto Vești proaste pentru șoferi. Preţul poliţelor RCA a explodat din nou

Vești proaste pentru șoferi. Preţul poliţelor RCA a explodat din nou

Vești proaste pentru șoferi. Preţul poliţelor RCA a explodat din nou
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    09 Aug 2016   •   11:38

Preţul poliţelor RCA a explodat din nou, după ce a apărut şi falimentul Carpatica. Un tânăr ajunge acum să plătească între 1.700 de lei şi peste 3.200 de lei, pe an, pentru o asigurare obligatorie. 

O sumă imensă pe care cei mai mulţi şoferi tineri nu au de unde să o dea. Aşa că au găsit soluţia prin care să nu ţină totuşi maşinile pe dreapta - îşi înmatriculează autoturismele pe numele rudelor mai în vârstă, ca să plătească mai puţin. 

Cum legea nu interzice, înseamnă că e legal. 

Aproape 35% dintre tineri îşi înmatriculează maşinile pe numele părinţilor sau bunicilor. 

După declanşarea falimentului Astra Asigurări, preluarea City Insurance de Fondul de Garantare şi retragerea autorizaţiei de funcţionare pentru Carpatica, preţul poliţelor RCA a explodat.

De exemplu, pentru un şofer de 26 de ani care conduce o maşină cu o capacitate de 1.600 de cm cubi, fabricată în 2006, o poliţă RCA porneşte de la 1.700 de lei pe an şi ajunge până la peste 3.200 de lei. 

Adică asigurarea unei maşini ajunge să coste mai mult decât un salariu mediu brut în ţara noastră. Nejustificat, spun toţi şoferii. 

”Societăţile din România încă nu oferă serviciile care le oferă societăţile de afară. La vătămările corporale, despăgubirile sunt serios mai mici faţă de cele care se acordă în Germania, Anglia, Franţa”, a spus Cătălin Codescu, broker de asigurări.

Dacă în rândul tinerilor creşterile preţurilor sunt de aproximativ 50%, situaţia este şi mai gravă în rândul transportatorilor. 

O asigurare are un preţ şi de trei sau chiar patru ori mai mare faţă de anul trecut. La finalul lui 2015, în România erau aproape șapte milioane de maşini, cu o creştere de 5,3% faţă de sfârşitul anului 2014.

×
Subiecte în articol: RCA polita RCA
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close