Antena 3 CNN Economic Auto Toyota intenţionează să lanseze zece modele de maşini hibrid în următorii cinci ani

Toyota intenţionează să lanseze zece modele de maşini hibrid în următorii cinci ani

Toyota intenţionează să lanseze zece modele de maşini hibrid în următorii cinci ani
13 Ian 2009   •   12:29

În Statele Unite, marii constructori auto se luptă pentru cucerirea unei pieţe în declin. Constructorul japonez de automobile Toyota intenţionează să lanseze până la zece modele de maşini hibrid în următorii cinci ani. Compania încearcă să profite de popularitatea Priusului. Pe de altă parte gigantul auto american GM anunţă construirea unei fabrici de baterii electrice de mari dimensiuni.
Toyota a anunţat la Târgul de la Detroit că a extins gama de vehicule cu motoare pe combustibili alternativi. Compania se va baza, pe termen lung, în principal pe motoare hibrid - combinaţie de benzină şi curent electric, considerate viitorul în dezvoltarea industriei.
Prius este cel mai bine vândut model de hibrid la nivel mondial, însă concurenţi precum Honda şi General Motors vor aduce pe piaţă, în 2010, modele echivalente, respectiv Insight şi Chevrolet Volt. General Motors va produce şi baterii într-una dintre cele mai mari fabrici de acest gen din Statele Unite.
Maşinile de mici dimensiuni, cu biocombustibil, electrice sau hibride par să fie marea şansă a celor trei mari producători americani. Ford, Chrysler şi General Motors, cu toţii loviţi puternic de criza financiară, speră să-şi recâştige clienţii prin promovarea noilor tehnologii.
Giganţii auto americani au fost salvaţi cu greu de la faliment de guvernul Statelor Unite. Companiile sunt acum hotărâte să demonstreze că au forţa de a progresa.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Toyota industria auto
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close