Antena 3 CNN Economic Auto Un angajat Volkswagen a rupt tăcerea. Ce a făcut compania la scurt timp după ce a început scandalul emisiilor

Un angajat Volkswagen a rupt tăcerea. Ce a făcut compania la scurt timp după ce a început scandalul emisiilor

Un angajat Volkswagen a rupt tăcerea. Ce a făcut compania la scurt timp după ce a început scandalul emisiilor
18 Mar 2016   •   11:11

Conform datelor din proces, se pare că Volkswagen a șters documente și a obstrucționat justiția încă trei zile după primele acuzații venite din partea Agenției de Protecției a Mediului din SUA. Un fost angajat al companiei susține că Volkswagen a continuat să șteargă aceste documente după ce a fost acuzată de înșelarea testelor de emisie. 

Daniel Donovan a declarat într-un proces că a fost concediat pe nedrept pe 6 decembrie 2015, după ce a refuzat să participe la acțiunea de ștergere a dovezilor și raportarea acestei activități către supervizori. Conform datelor din dosar există dovezi că acțiunea de mușamalizare a continuat timp de trei zile după ce EPA a făcut acuzațiile pe 18 septembrie, în ciuda unui ordin de restricție din partea Departamentului de Justiție. 

Conform TheGuardian, acuzațiile au ieșit la iveală când investitorii europeni  de la Volkswagen au înaintat un proces de miliarde de euro împotriva producătorului de mașini pentru ceea ce ei consideră încălcări ale obligațiilor pieței de capital în timpul scandalului emisiilor. 

×
Subiecte în articol: volkswagen
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close