Antena 3 Economic Auto Volkswagen provoacă un scandal uriaş în Europa. Ce se întâmplă cu 28.000 de angajaţi din şase uzine

Volkswagen provoacă un scandal uriaş în Europa. Ce se întâmplă cu 28.000 de angajaţi din şase uzine

de S.T.    |    22 Aug 2016   •   16:08
Volkswagen provoacă un scandal uriaş în Europa. Ce se întâmplă cu 28.000 de angajaţi din şase uzine

Grupul auto german Volkswagen a anunțat luni că disputele cu doi furnizori îi afectează producția la șase uzine și va reduce programul de lucru pentru aproximativ 28.000 de salariați din Germania, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Este vorba despre uzinele Volkswagen din Wolfsburg, unde este produs modelul Golf și unde vor fi afectați aproximativ 10.000 de angajați, Emden (aproximativ 7.500 salariați), Zwickau (aproximativ 6.000 salariați), Cassel (aproximativ 1.500 salariați), Salzgitter (aproximativ 1.400 salariați) și Brunswick (aproximativ 1.300 salariați ).

Începând din data de 18 august au fost introduse "măsuri de ajustare a programului de lucru, care pot merge până la șomajul parțial", a explicat Volkswagen într-un comunicat de presă, adăugând că, în mod diferențiat, unele dintre aceste măsuri se vor prelungi până la data de 30 august.

Doi dintre furnizorii Volkswagen acuză cel mai mare constructor auto european că a anulat fără explicații și despăgubiri contractele cu ei și drept represalii au decis să își întrerupă livrările. CarTrim, care produce scaune, și ES Automobilguss, furnizor de piese componente pentru cutii de viteză, estimează că anularea de către Volkswagen a contractelor convenite anterior le va produce pagube de zeci de milioane de euro și, în consecință, au solicitat despăgubiri în valoare de 58 de milioane de euro.

Grupul Volkswagen controlează 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania iar la nivel mondial are peste 600.000 de salariați.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: volkswagen scandal

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close