Antena 3 CNN Economic Auto Volkswagen şi Porsche suspendă producţia

Volkswagen şi Porsche suspendă producţia

Volkswagen şi Porsche suspendă producţia
26 Noi 2008   •   05:28

Criza economică a lovit şi cea mai valoroasă companie din lume. Astfel, producătorul producătorul german de automobile Volkswagen îşi va întrerupe producţia. Afectat va fi şi proprietarul acesteia ? Porsche, care a anunţat măsuri similare, din cauza scăderii cererii. Cel mai mare producător din Europa a anunţat că va înceta producţia timp de 3 săptămâni, de luna viitoare.
Fabrica din Wolfsburg se va închide între 18 decembrie şi 11 ianuarie, potrivit unui oficial al companiei, dar unele sectoare ar putea fi închise încă de săptămâna viitoare. În vreme ce un alt oficial arăta că producţia va fi oprită până la Crăciun, acum acest subiect fiind în faza de discuţii cu sindicatul.
Volkswagen are 44.000 angajaţi la Wolfsburg, un sfert din toţi angajaţii din Germania ai companiei. Măsura este luată după ce vânzările au căzut cu 7,6 procente luna precedentă, arată Bloomberg.
În paralel, Porsche, care derulează operaţiuni de preluare a controlului companiei Volkswagen, a anunţat măsuri similare.
Anterior societate mai suspendase activitatea timp de o săptămână la Zuffenhausen, iar până la sfârşitul lunii ianuarie, măsura ar putea fi repetată. "Porsche nu se poate sustrage tendinţei actuale de scădere a pieţei auto", arată comunicatul grupului.
Acţiunile VW au căzut cu 46,50 euro, sau 14 procente, până la 283,21 euro la bursa din Frankfurt, din 3 noiembrie. Producătorul german urmează exemplului grupului PSA Peugeot Citroen, numărul doi în Europa, care doreşte să reducă numărul de locuri de muncă cuz 3550 de angajaţi în acest an, după ce din 2006 a mai ?pierdut? 15.000 posturi. Renault SA, a anunţat şomajul a 6.000 de personae, iar în Europa nu mai rămas aproape nici o fabrică deschisă pentru luna decembrie.
De asemenea, Bayerische Motoren Werke AG, cel mai mare producător mondial de auto de lux reduce numărul angajaţilor cu 8.100 de oameni.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close