Antena 3 CNN Economic Auto Volvo lucrează la un hatchback cu cinci uşi, care va rivaliza cu VW Golf

Volvo lucrează la un hatchback cu cinci uşi, care va rivaliza cu VW Golf

Volvo lucrează la un hatchback cu cinci uşi, care va rivaliza cu VW Golf
Sursa foto: www.worldcarfans.com
18 Oct 2010   •   18:00

“Trebuie să nu-i mai copiem pe germani. Căutăm o nouă abordare de design. Avem nevoie de o parte frontală distinctă şi acesta va fi primul pas la noile noastre modele”, a declarat CEO-ul Volvo, Stefan Jacoby, fost şef al Volkswagen America. Declaraţia lui a apărut în urma informaţiilor conform cărora Volvo lucrează de zor la un hatchback cu cinci uşi, care ar trebui să fie gata în 2012, a cărui principală misiune este de “a-i lua faţa” celui mai cunoscut hatch – VW Golf.

În prezent, Volvo nu are o asemenea maşină în oferta sa. Doar C30 se apropie (foto), acesta fiind un hatchback cu dimensiunile potrivite, însă este oferit doar cu o caroserie în trei uşi.

Noul model ar trebui să se bazeze pe actuala arhitectură folosită de Volvo pentru a construi S40 şi C30 coupe. Segmentul C (cunoscut şi după denumirea clasa Golf), este cel mai mare segment din Europa, scrie Worldcarfans.com. Iar hatchback-ul cu cinci uşi are design-ul preferat în acest segment. Stefan Jacoby, CEO-ul Volvo, consideră că dezvoltarea acestui automobil este prioritatea numărul unu a companiei.

×
Subiecte în articol: volkswagen
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close