Antena 3 CNN Economic Daily Income: Creşterea economică a României, doar un vis frumos?

Daily Income: Creşterea economică a României, doar un vis frumos?

Daily Income: Creşterea economică a României, doar un vis frumos?
Sursa foto: Foto: VideoNews
25 Sep 2015   •   10:11

Scandalul emisiilor poluante ale automobilelor diesel ale Volkswagen (VW) a lovit mediul de afaceri şi politic din Germania, iar analiştii avertizează că criza poate deveni principalul risc la care este expusă economia, mai periculos decât criza din Grecia, relatează Reuters. 

 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de vineri a emisiunii Daily Income, realizată de Adrian Măniuţiu, la Antena 3. 
 
Invitatul lui Adrian Măniuţiu, Dragoş Frumosu, Preşedinte al Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, a explicat că, cel mai probabil, efectele acestui scandal se vor vedea şi în România şi este posibil să nu mai avem parte de creşterea economică estimată la începutul anului. 
 
"Aş reaminti că acest scandal va avea repercursiuni economice şi asupra României, o pierdere atât de mare pentru Germania nu are cum să nu aibă efecte negative şi asupra României. Apoi, dacă stăm să ne gândim că ne-am obişnuit ca agricultura să aducă un plus în PIB-ul României, anul acesta nu cred că despre agricultură mai putem vorbi la fel cum a fost în anii trecuţi. Agricultura, din punct de vedere al recoltei, este mult mai slabă şi este un fenomen pe care eu nu pot să îl explic în momentul de faţă. Citeam nişte articole cum preţul grâului în România este mai mare ca la bursă. Lucrul acesta este inexplicabil. Dar părerea mea este că toate aceste elemente vor avea impact şi nu ştiu dacă ne mai putem gândi la creşterea economică pe care o vedeam la începutul anului."
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close