Antena 3 CNN Economic Guvernul României ar putea crea un fond de garantare a biletelor de avion pentru zborurile anulate: "Companiile aeriene nu sunt asigurate pentru faliment"

Guvernul României ar putea crea un fond de garantare a biletelor de avion pentru zborurile anulate: "Companiile aeriene nu sunt asigurate pentru faliment"

După sutele de zboruri anulate și coșmarul vacanțelor ratate din cauza incendiilor, vin și primele vești bune pentru români. Se lucrează la schimbări importante pentru ca oamenii să aibă garanția că nu vor pierde banii plătiți pe excursiile cu avionul. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2023   •   12:31

Asociația Națională a Agențiilor de Turism face demersuri pentru înființarea unor fonduri de garantare a biletelor de avion, scopul fiind ca românii să-și recupereze banii integral, inclusiv în cazul în care agenția dă faliment. 

Pe de altă parte, guvernul român s-a plâns la Comisia Europeană din cauza problemelor cu unii operatori de turism. 

"Dacă agențiile de turism sunt asigurate pentru insolvență și faliment, companiile aeriene nu sunt. 

Dacă apelezi la o agenție ai pe cineva în spatele tău care se îngrijește de soarte ta. Noi, operatorii de chartere nu vom anula niciodată zborul, doar dacă aeronavă are o problemă gravă. 

Citește și: Un român a fost prins fără bilet în avion. Zborul spre București a fost anulat 

Eu îi sfătuiesc pe oameni să apeleze la un agent de turism pentru că acesta îi va înștiința mereu pe oameni dacă avionul va întârzia sau nu. Cursele aeriene au ajuns să aibă întârzieri nepermise", a declarat Alin Burcea, prim-vicepreședinte Asociația Națională a Agențiilor de Turism.  

×
Subiecte în articol: zbor anulat Fond de Grarantare
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close