Antena 3 CNN Economic O aplicație financiară a distribuit din greșeală 90 de milioane de dolari utilizatorilor

O aplicație financiară a distribuit din greșeală 90 de milioane de dolari utilizatorilor

Un protocol software de "finanțe descentralizate" a devenit popular peste noapte, după ce a distribuit din greșeală peste 90 de milioane de dolari utilizatorilor.

O aplicație financiară a distribuit din greșeală 90 de milioane de dolari utilizatorilor
Sursa foto: pixabay
de Alexandra Dima    |    02 Oct 2021   •   20:49

Un bug dintr-o actualizare a făcut posibilă uriașa gafă, iar acum fondatorul protocol software Compound îi roagă pe cei care au primit banii să îi returneze - și îi amenință dacă nu o fac.

"Dacă ați primit o sumă mare și incorectă de COMP din cauza unei erori de protocol Compound: Vă rugăm să o returnați", a scris pe Twitter Robert Leshner, fondatorul Compound Labs, care lucrează la software-ul Compound. El a spus că utilizatorii pot păstra 10%, dar în caz că nu returnează banii, utilizatorii vor fi raportați la fisc.

Tokenul criptografic Compound-COMP- a căzut la aflarea veștii, dar și-a revenit rapid.

Compound Labs, cu sediul în San Francisco, este una dintre cele câteva companii DeFi aflate în atenția autorităților de reglementare. Software-ul Compound elimină intermediarii umani precum brokerii, bazându-se în schimb pe algoritmi pentru a executa tranzacțiile. Tehnologia este încă la început, ceea ce deschide posibilitatea unor erori.

În urmă cu doi ani, Compound a strâns 25 de milioane de dolari în cadrul unei finanțări de serie A de la firma de capital de risc Andreessen Horowitz. Leshner, un fost economist, a început Compound în parte pentru că a simțit că lumea criptomonedelor era blocată într-un mediu cu dobândă zero.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Compound aplicatie financiară
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close