Grindeanu, reacție la retragerea proiectului privind TVA zero la imobiliare şi publicitate

de M.Z.    |    27 Apr 2017   •   12:21
Grindeanu, reacție la retragerea proiectului privind TVA zero la imobiliare şi publicitate Foto: gov.ro

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, că nu ştie să se fi retras proiectul de lege privind cota zero de TVA pe tranzacţii imobiliare şi publicitate, precizând că va clarifica lucrurile în această privinţă cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

Întrebat dacă în timpul discuţiilor pe care le are cu Dragnea, liderul PSD nu l-a informat despre o eventuală retragere a acestui proiect de lege, Grindeanu a răspuns: "Nu ştiu să se fi retras în acest moment. Normal că am discuţii dese, o să clarificăm şi acest subiect". 

Şeful Executivului a mai spus că această propunere legislativă nu aparţine Guvernului. 

"Măsura este prinsă în programul de guvernare, dar propunerea legislativă a venit din Parlament, n-a venit (...) dinspre Guvern ca proiect de lege. (...) Au avut loc întâlniri în toată această perioadă cu toţi actorii implicaţi şi de-o parte şi de cealaltă. Eu cred că cel mai bine să vă transmită decizia de a retrage sau nu acest proiect de lege este cel care sau cei care au iniţiat-o", a susţinut Grindeanu. 

Totodată, întrebat dacă din punctul de vedere al Executivului este sustenabil un astfel de proiect, Grindeanu a precizat că există reguli europene cu privire la cotele diferite de TVA. 

"Noi ne-am angajat că vom întreba Comisia Europeană legat de subiectul cotelor diferite de TVA, pentru că deja avem pe anumite domenii. Ar însemna a treia cotă diferită de TVA. (...) Impactul (...) bugetar ni l-am asumat ca şi impozit zero pe cele două domenii, pe publicitate şi pe tranzacţii imobiliare. Industria, în schimb, şi actorii - fie că vorbim de un domeniu sau de altul - nu sunt foarte decişi că această măsură este una care să ducă la creşterea cifrelor de afaceri a industriei din acest punct de vedere", a mai afirmat Sorin Grindeanu.

Citiți și Guvernul renunță la TVA zero pe tranzacțiile imobiliare, măsură din Programul de guvernare

x close