Antena 3 CNN Economic Imobiliare Apartamentele pe timp de criză, mai ieftine cu 50%

Apartamentele pe timp de criză, mai ieftine cu 50%

Apartamentele pe timp de criză, mai ieftine cu 50%
Sursa foto: apartamente
05 Dec 2009   •   10:23

Veşti bune pentru cei care se încumetă să scoată bani din buzunar pentru a-şi achiziţiona o locuinţă pe timp de criză. Preţurile acestora au scăzut semnificativ, în unele cazuri chiar şi cu 50%, comparativ cu perioda similară a anului trecut, în care a debutat criza pe piaţa imobiliară.

Preţurile reduse cu până la 50 la sută ale locuinţelor din mai multe zone ale Capitalei nu sunt de ignorat pentru cei care vor să se mute în casă nouă. Este cazul apartamentelor din cartierul Tei, de pildă, unde reducerile merg de la 30 până la 50 la sută. Explicaţia este simplă. Zona este una dintre cele mai căutate de către dezvoltatorii imobiliari, aşa că cei care-şi caută un apartament au de unde alege. Asta deşi apariţia unor noi complexe comerciale în zonă nu a făcut decât să crească cota de piaţă a terenurilor, spun specialiştii imobiliari. În acelaşi timp, atât proprietarii cât şi dezvoltatorii s-au văzut nevoiţi să lase din preţuri, constrânşi de datoriile avute la bancă.

Specialiştii imobiliari spun că în ultima vreme tot mai mulţi români s-au arătat interesaţi de garsonierele care au ajuns în prezent la 40-50 de mii de euro, sau de apartamentele cu două camere care se vând cu 60 de mii de euro, dar pot ajunge şi la 80 de mii, în funcţie de îmbunătăţiri.

Pentru un apartament cu trei camere în schimb, preţurile oscilează între 75 de mii de euro în Colentina şi 80 sau chiar 90 de mii pe bulevardul Ghica şi în zona Lacul Tei.

Antena3

×
Subiecte în articol: piata imobiliara apartamente
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close