Antena 3 CNN Economic Imobiliare Ţepe imobiliare de la stat: ANL nu a predat locuinţele la 37 de familii

Ţepe imobiliare de la stat: ANL nu a predat locuinţele la 37 de familii

Ţepe imobiliare de la stat: ANL nu a predat locuinţele la 37 de familii
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Mar 2011   •   16:38
Ţepele imobliare se poartă şi la stat. Câteva zeci de familii din Bucureşti acuză ANL-ul că le-a luat banii de avans, dar a uitat să le predea noile locuinţe. Oamenii ar fi trebuit să se mute în case în urmă cu 2 ani. În schimb, plătesc rate la creditele ipotecare şi stau cu chirie. Codrin Mihalache a încheiat în 2008 un contract cu ANL pentru o garsonieră. A facut credit la banca şi a platit ANL-ului 35 de mii de euro. Un an mai tîrziu ar fi trebuit să se mute în noua casă.

“Eu, în momentul ăsta stau în chirie, deci, plătesc şi chirie şi plătesc şi rată la bancă. Cu banii am rămas daţi, nu m-am mutat încă în apartament. Ne amînă de pe o lună pe alta”, a declarat Codrin Mihalache, unul dintre locatari.

La fel au păţit mulţi alţii.

În total 37 de familii sunt în această situaţie. Oamenii acuză Agenţia Naţională a Locuinţei că deşi ştia că firma de construcţii este în faliment şi nu va putea termina blocul, nu a reziliat contractul.

Dacă mergem la ANL, ANL-ul ne trimite la constructor, iar constructorul ne trimite la ANL. Deci, este o plimbare dintr-o parte în cealaltă fără nici un răspuns concret”, a continuat Florin Mihalache.
 


ANL a cerut denunţarea contractului dar administratorul financiar şi-a asumat răspunderea pentru finalizarea lucrărilor”, explic[, totu;i, directorul general adjunct al ANL.

Proprietarii spun că şi-au pierdut speranţa să-şi mai primească apartamentele şi speră ca vinovaţii pentru situaţia în care sunt să plătească

×
Subiecte în articol: anl imobiliare apartamente
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close