Antena 3 CNN Economic Probleme în industria auto, după declanșarea războiului din Ucraina. Anunț de la Ministerul Economiei

Probleme în industria auto, după declanșarea războiului din Ucraina. Anunț de la Ministerul Economiei

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, spune că industria auto reprezintă unul dintre cele mai afectate segmente în criza provocată odată cu izbucnirea războiului.

Probleme în industria auto, după declanșarea războiului din Ucraina. Anunț de la Ministerul Economiei
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    05 Apr 2022   •   23:35

"Industria auto reprezintă unul dintre cele mai afectate segmente industriale de criza provocată odată cu izbucnirea războiului din Ucraina”, a spus Florin Spătaru, ministrul Economiei, care a fost, marți, la Dacia.

Potrivit acestuia, Ministerul Economiei menține un dialog constant cu cei din conducerea Dacia Mioveni, iar el a vrut să discute și cu salariații pentru că ştie că atât criza sanitară, cât şi creșterea prețului energiei le-a afectat activitatea în aceeaşi măsură.

"Avem în vedere mai multe soluții, dar pentru început luăm în calcul necesitatea prelungirii Kurzarbeit până la sfârșitul anului, o măsură care a funcționat în perioada stării de alertă şi care a acoperit 75% din salariile oamenilor de la bugetul de stat.

Prioritatea este menținerea oamenilor pe posturi", a mai spus ministrul.

Dacia a fost unul dintre primii reprezentanți ai industriei care a participat în task-force-ul organizat de Ministerul Economiei ca urmare a izbucnirii războiului din Ucraina, implicit a impunerii de sancțiuni împotriva Rusiei.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: industria auto Ministerul Economiei
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close