x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Franța susține o nouă candidatură a lui Lagarde la șefia FMI

de M.Z.   •   21 Ian 2016   •   20:46
Franța susține o nouă candidatură a lui Lagarde la șefia FMI 418
Foto: Agerpres/Xinhua
Franța susține candidatura lui Christine Lagarde pentru un al doilea mandat în fruntea Fondului Monetar Internațional (FMI), a declarat joi prim-ministrul francez Manuel Valls, în marja Forumului economic de la Davos, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.
 
Întrebat de ziariști, prim-ministrul francez a răspuns că ministrul de Finanțe al țării sale, Michel Sapin, va preciza foarte curând poziția țării sale asupra acestui subiect.
 
”Tot ceea ce pot să vă spun astăzi este că autoritățile franceze o susțin și au o mare încredere în Christine Lagarde”, le-a spus Valls jurnaliștilor.
 
FMI a anunțat miercuri că va desemna viitorul său director general ”până la începutul lui martie” și Christine Lagarde, care dorește să obțină un nou mandat, poate deja să conteze pe susținerea mai multor persoane importante.
 
Nominalizată în iulie 2011 în fruntea Fondului pentru un mandat de cinci ani, Lagarde s-a declarat în mai multe rânduri ”deschisă” ideii de a candida pentru un al doilea mandat.
 
Cea care a fost ministru al economiei în timpul lui Nicolas Sarkozy a fost trimisă în fața justiției din țara sa pentru presupusă "neglijență" în afacerea Tapie-Crédit Lyonnais, dar FMI și-a exprimat imediat "încrederea" în ea.
 
Potrivit ediției de miercuri a publicației franceze Le Canard Enchaîné, Franța se gândește să sprijine candidatura franco-ivorianului Tidjane Thiam, patronul Credit Suisse, pentru a evita problemele judiciare ale Christinei Lagarde.
 
Întrebat de canalul american CNBC la Davos, Tidjane Thiam a dezmințit informația, dând asigurări că este "foarte concentrat" asupra misiunii sale la Credit Suisse. "Am avut o singură strategie în cariera mea, aceea de a face bine munca mea", a adăugat el.
 
sati