Antena 3 CNN Economic Legume româneşti, mai scumpe din cauza secetei care distruge culturile

Legume româneşti, mai scumpe din cauza secetei care distruge culturile

Legume româneşti vor fi mult mai scumpe, în special din cauza secetei care distruge culturile. Din toamnă se anunță creșteri foarte mari de prețuri în piețe și la raft.

Legume româneşti, mai scumpe din cauza secetei care distruge culturile
Sursa foto: Gettyimages | Oscar Wong
de Ioana Mircea    |    05 Aug 2022   •   13:12

Românii vor cumpăra legume mult mai scumpe din toamnă. Motivul ar fi seceta care a cuprins România în această vară.

În foarte multe zone ale țării culturile se usucă pe câmpuri și astfel producția va fi mult mai mică, iar mare parte din ea va veni din solarii.

În acest caz, la prețul final se adaugă și costurile apei, carburanților, energiei electrice și gazelor. Agricultorii spun că este un lucru absolut normal ca legumele să se scumpească.

Cei care cresc roșiile și legumele în general în solarii au investit foarte mult în irigații și, după cum știm, apa a început să fie raționalizată.

Pe de altă parte, legumicultorii care nu au investit în sistemul de irigații și cresc legumele în câmp deschis au parte de o altă problemă.

Mai exact, din cauza căldurii și a secetei, legume s-au stricat. Astfel, cantitățile pe care le vom regăsi pe piață vor fi mult mai puține și, după cum știm, atunci când cantitatea este puțină, cererea fiind mare, prețul automat va crește.

×
Subiecte în articol: scumpiri alimente legume seceta
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close