Antena 3 CNN Economic Marius Budăi, anunț despre vârsta de pensionare: ”Este halucinant! Nu vom trece în lege așa ceva!”

Marius Budăi, anunț despre vârsta de pensionare: ”Este halucinant! Nu vom trece în lege așa ceva!”

Marius Budăi a făcut ultimele anunțuri despre vârsta de pensionare în România.

Marius Budăi, anunț despre vârsta de pensionare: ”Este halucinant! Nu vom trece în lege așa ceva!”
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Laura Dinu    |    16 Mar 2023   •   13:50

Legea intrată în vigoare în 2010 spune că vârsta de pensionare pentru femei trebuie să ajungă la 63 de ani până în 2030. În prezent vârsta de pensionare este de 62 de ani. 

Însă în Planul Național de Redresare și Reziliență guvernanții și-au asumat egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbați și femei, la 65 de ani, până în anul 2035. 

De asemenea, potrivit PNRR, românii vor fi încurajați să muncească până la 70 de ani. Astfel cei care aleg să rămână în activitate până la această vârstă vor primi bonusuri de la stat. 

”Mie mi se pare halucinant ce descoperim noi acum în acest PNRR scris la secret, pentru că aici este vorba despre oameni, nu este vorba despre altceva. Este vorba despre viața oamenilor. Au trimis acolo niște prevederi aberante, fără să știe ce trimit. Ne îngrozim pe parcurs ce descoperim lucruri în PNRR.  

Citește și: Cum vor fi recalculate pensiile speciale ale românilor. Nicio pensie nu poate depăşi salariul lui Klaus Iohannis

Să vă răspund pe scurt, ca să nu spună cineva că evităm răspunsul, Partidul Social Democrat nu susține creșterea vârstei de pensionare peste 65 de ani și nu o vom susține, nu o vom semna, nu vom trece așa ceva în lege!” a explicat Marius Budăi în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.  

”Până în 2030, într-adevăr, conform legii care este dată din 2010, va crește vârsta de pensionare pentru doamne până la 63 de ani, dar este practic o chestiune de a pune carul înaintea boilor, pentru că noi nu trăim nici în Germania, nici în Franța, nici în Spania. Românii o duc mai greu, nivelul de trai nu este ca în țările din vest și speranța de viață este mai redusă aici, în estul Europei, decât în vest. 

Noi trebuie să facem cu totul și cu totul altceva. Să mergem și să creștem speranța de viață a cetățenilor români, după care să discutăm mai departe dacă este cazul. Vă spun că de aceea noi nu putem accepta o asemenea cerere. 

Legislația din prezent prevede că poți munci cât dorești și prevede clar niște stimulente pentru cei care vor să stea în muncă până la 65 de ani și nu înțeleg de ce trebuie să înlocuim ceva care funcționează cu ceva mai nou”, a mai spui ministrul Muncii la Antena 3 CNN.  

 

×
Subiecte în articol: Marius Budăi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close