Noi schimbări majore în Codul Fiscal

24 Iul 2017   •   08:54
Noi schimbări majore în Codul Fiscal Foto: pixabay.com

O lege publicată vineri în Monitorul Oficial introduce o nouă categorie de plătitori de impozit pe profit, dar clarifică și situaţii care au creat până acum confuzii, potrivit realitatea.net.

Legea nr. 177/2017 aduce schimbări importante în Codul Fiscal şi intră în vigoare de azi venind în sprijinul societăţilor comerciale si nu numai, susţin finanţiştii. Legea clarifică regimul firmelor ce au inregistrat la data de 31 decembrie 2016 venituri in suma intre 100.000 euro si 500.000 de euro.

Zeci de mii de firme aflate în sfera impozitului pe activităţi specifice cum ar fi cele din domeniul hotelier s-au confruntat până acum cu neclarităţi. Unele societati, chiar dacă se încadrau la categoria de microintreprindere, au rămas plătitoare de impozit pe profit. Aceste societăți nu vor mai plăti impozitul pe profit din 31 iulie 2017 însă până în 25 august 2017 sunt obligate să depună declaraţiile fiscale pentru dările calculate pentru perioada 1 ianuarie-31 iulie.

Una dintre cele mai importante schimbări vizează însă salariaţii. Abonamentele de sănatate suportate de angajator nu vor mai fi supuse impozitului pe venitul din salarii dacă au o valoare maximă de 400 de euro anual.

Se îmbunătăţeşte înregistrarea în scopuri de TVA a societăţilor ca urmare a faptului ca s-a abrogat celebrul formular. Autorităţile fiscale pot anula înregistrarea in scopuri de TVA doar dacă respectiva societate prezinta un risc fiscal ridicat.

Parteneri
x close