Antena 3 CNN Economic Ponta, despre demiterea lui Mihalache: Am semnat-o luni, nu are nicio legătură cu solicitarea lui Băsescu

Ponta, despre demiterea lui Mihalache: Am semnat-o luni, nu are nicio legătură cu solicitarea lui Băsescu

Ponta, despre demiterea lui Mihalache: Am semnat-o luni, nu are nicio legătură cu solicitarea lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    13 Noi 2012   •   13:43

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la Bruxelles, că a semnat luni eliberarea din funcţie a lui Sorin Mihalache, astfel că demisia secretarului general adjunct al Guvernului nu are nicio legătură cu solicitarea preşedintelui Traian Băsescu.

"Am semnat documentul ieri dimineaţă (luni - n.r.), deci nu are nici o legătură cu solicitarea preşedintelui Băsescu. Am semnat ambele documente, eliberarea din funcţie a domnului Mihalache şi numirea înlocuitorului, ieri după şedinţa USL", a declarat premierul Victor Ponta, marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

În plus, Dan Mihalache a fost înlocuit de la SGG deoarece funcţia acestuia are un caracter strict administrativ, din care nu poate exprima poziţii publice, a mai explicat Ponta, care s-a arătat deranjat de declaraţia lui Mihalache privind parteneriatul strategic cu SUA.

"Mă deranjează orice afirmaţie, pentru că se presupune că este a mea sau a Guvernului, ori în numele Guvernului vorbesc eu. (...) Din punctul meu de vedere, funcţia de secretar general al guvernului şi secretar general adjunct sunt funcţii cu un caracter strict administrativ şi la cei care ocupă aceste funcţii nu agreez ideea de a avea poziţii publice, motiv pentru care domnul Mihalache fiind activ politic, public, nu putea să rămână secretar general adjunct”, a declarat Victor Ponta, de la Bruxelles.

”Secretarul seneral, domnul Moraru şi secretarul adjunct, în acest moment doamna Lambru, nu pot să exprime poziţii publice pentru că se presupune că este a mea şi a Guvernului, ori în numele Guvernului vorbesc eu şi purtătorul de cuvânt, nu altcineva”, a explicat Ponta.

Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului, a fost demis de la Guvern, de către premierul Victor Ponta, a confirmat, marţi, prim-ministrul.

Potrivit unor surse, motivul demiterii lui Mihalache e legat de declaraţiile acestuia care a spus că, dacă parteneriatul cu SUA depinde de ANI, atunci "mai bine fără".

Totodată, Dan Mihalache a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care a constatat faptul că pe lângă funcţia din cadrul Executivului, acesta a fost şi administrator la o societate, ceea ce contravine Legii privind demnităţile publice.

Preşedintele Traian Băsescu solicita, luni seară, remanierea a patru parlamentari, inclusiv a lui Mihalache.

Citeşte şi Andreea Lambru, succesoarea lui Mihalache la Guvern, are 27 de ani şi a lucrat la cabinetul lui Stroe

Dan Mihalache: Sunt convins că îmi voi găsi locul în structura guvernamentală pe altă poziţie









×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close