Antena 3 Economic România a înregistrat cea mai mare scădere a lucrărilor de construcţii din UE în luna iunie

România a înregistrat cea mai mare scădere a lucrărilor de construcţii din UE în luna iunie

de M.T.    |    20 Aug 2013   •   12:49
România a înregistrat cea mai mare scădere a lucrărilor de construcţii din UE în luna iunie

România a avut o scădere a lucrărilor de construcţii de 2,4% în luna iunie a acestui an, comparativ cu luna mai, cea mai mare din Uniunea Europeană, arată datele prezentate marţi de Oficiul european de Statistică (Eurostat) şi citate de Agerpres.

La nivelul UE, s-a înregistrat o creştere de 0,8%, iar în zona euro volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat o creştere de 0,7%.

Doar patru state membre UE au înregistrat o creştere a lucrărilor de construcţii în luna iunie 2013 comparativ cu luna mai 2013, în timp ce în şase state membre, inclusiv în România, lucrările de construcţii au scăzut.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Slovacia (10,5%), Polonia (5,3%) şi Germania (1,6%).

În ritm anual, luna iunie 2013, comparativ cu luna iunie 2012, lucrările de construcţii în UE au înregistrat o scădere de 1,5%, în timp ce în zona euro volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 3%.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în zece state membre, inclusiv în România (minus 3,9%) şi a crescut doar în trei state. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Polonia (minus 16,3%), Portugalia (minus 12%), Slovacia (minus 10,7%) şi Cehia (minus 9,8%).

×
Subiecte în articol: România uniunea europeana

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close