Antena 3 CNN Economic România, în top 50 cele mai inovatoare ţări. Criteriile pentru care am obţinut performanţa

România, în top 50 cele mai inovatoare ţări. Criteriile pentru care am obţinut performanţa

România reintră în Top 50 cele mai inovatoare economii din lume, pe locul 48, cu două poziții mai bine față de anul trecut, dar la fel ca în 2021. 

România, în top 50 cele mai inovatoare ţări. Criteriile pentru care am obţinut performanţa
Sursa foto: pexels.com/Digital Buggu
de Georgiana Adam    |    24 Aug 2023   •   15:02

De ani buni, țara noastră stagnează în jurul poziției 50 din 64, fiind depăşită inclusiv de aproape toate ţările din regiune.

Danemarca, Irlanda și Elveția sunt cele mai competitive economii din lume, potrivit clasamentului IMD World Competitiveness Ranking (WCR) 2023. 

Danemarca își păstrează poziția de lider al clasamentului, Irlanda urcă brusc de pe locul șapte pe locul doi, iar Elveția coboară un loc pe locul trei.

International Institute for Management Development (IMD) din Elveția evaluează 64 de economii pe baza a peste 300 de indicatori din patru mari categorii: performanță economică, eficiență guvernamentală, eficiență în afaceri și infrastructură. 

Indicatorii sunt o combinație de date concrete, care reprezintă două treimi din clasamentul final, și rezultate ale sondajelor, care reprezintă cealaltă treime din rezultate.

Dintre statele din Europa Centrală şi de Est, cel mai bine clasată este Cehia (locul 18 – salt de pe locul 30 în 2022), urmată de Polonia (locul 43) și Ungaria (locul 46).

La ediția din acest an a clasamentului, România se află între Turcia (47) și Grecia (49). Singurele țări din regiune pe care România le depășește sunt Slovacia (53) și Bulgaria (57).

România a obținut cel mai bun scor pentru eficiență guvernamentală (locul 46), urmată de eficiența companiilor (locul 49), infrastructură (locul 50) și performanța economică (locul 51), potrivit economica.ro.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close