Antena 3 CNN Economic Schema prin care românii pot face bani frumoşi de pe urma locuinţelor. Proprietarii au nevoie de un singur act

Schema prin care românii pot face bani frumoşi de pe urma locuinţelor. Proprietarii au nevoie de un singur act

Un nou fenomen prin care românii pot scoate bani frumoşi de pe urma caselor pe care le dețin a luat amploare.

Schema prin care românii pot face bani frumoşi de pe urma locuinţelor. Proprietarii au nevoie de un singur act
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    15 Iul 2023   •   00:00

Este vorba despre închirierea locuinţelor dar nu oricum, ci în regim hotelier. Tot mai mulți români care sunt proprietari preferă să recurgă la această soluţie, pentru că ies bani frumoşi.

În felul acesta, ies în câștig turiștii și oamenii de afaceri care au nevoie de cazare doar câteva zile, pentru că plătesc mai puțin decât la hotel. 

Câştigul este şi de parte proprietarilor. Ce au ei de făcut în plus este faptul că sunt obligați să obțină un certificat de clasificare de la Ministerul Turismului.

Ca să obțină acest document, proprietarii sunt obligați să urmeze mai mulți pași. 

Cât câştigă un român din închirierea locuinţei în regim hotelier

Pe lângă cererile și fișele standardizate care se găsesc pe site-ul ministerului, ei trebuie să prezinte și actele de proprietate ale locuinței. De asemenea, proprietarii au nevoie inclusiv de acordul vecinilor pentru închiriere.

Sunt zeci de anunțuri cu locuințe închiriate în regim hotelier postate zilnic pe platformele de profil. Unele nu sunt însă închiriate legal. Cu toate acestea, proprietarii fac bani frumoși.

Spre exemplu, în București, un apartament cu două camere se închiriază în medie cu 470 de euro pe lună. Însă, în regim hotelier, proprietarul poată să câștige lunar chiar și 1.500 de euro. La fel se întâmplă și în alte orașe.

Potrivit Ministerului Economiei și Turismului, la nivel național în acest an au fost eliberate peste 2.000 de certificate de clasificare pentru locuințe și hoteluri, potrivit stirileprotv.ro.

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close