Antena 3 CNN Economic Preț dublu pentru carnea de porc de Sărbători | Țara noastră mai produce doar 15% din totalul de consum

Preț dublu pentru carnea de porc de Sărbători | Țara noastră mai produce doar 15% din totalul de consum

De sărbători, românii ar putea plăti dublu pentru carnea de porc. Fermierii anunță creșteri de preț din cauza scumpirii energiei, a furajelor şi din cauza pestei porcine africane. România mai produce doar 15% din consumul de carne de porc.

de Ioana Mircea    |    16 Sep 2022   •   15:37

Mesele românilor de sărbătorile de iarnă ar putea fi mai scumpe. Fermierii anunță prețuri duble pentru kilogramul de carne de porc. Aceste scumpiri ar veni în mare parte din cauza creșterii prețului la energie.

Dacă în aceste momente pentru un kilogram de mușchiuleț de porc plătim în magazine în jur de 30 de lei, pentru același produs am putea plăti în iarnă în jur de 60 de lei.

Dimitrie Muscă, fermier român povestit în direct la Antena 3 care va fi situația prețurilor din iarnă la carnea de porc

"Este prețul care există astăzi pe piață în Germania, în Italia, în magazinele din Uniunea Europeană, majoritatea țărilor. Prețul la un kilogram de ceafă sau de cotlet este în jurul 10 euro, ceea ce înseamnă 50 de lei cu plus, minus.

Doar că la noi minusul de carne care există pe piață se va accelera și putem trece de 10 euro kilogramul de ceafă și de cotlet. Dacă mai producem astăzi 15% din carnea de porc. Dar și acest procent se va diminua în mod drastic datorită faptului că pesta porcină în continuare face ravagii în țara noastră.

Citeam că din 280 de porci mistreți împușcați, 39 au fost pozitivi și asta înseamnă că aceștia infectează în continuare.

Pe de altă parte, dacă nu se intervine la prețul a imputurilor pe care noi le folosim în creșterea animalelor, că-i porc, că-i vită și așa mai departe, ne duce că vrând-nevrând, în alte condiții. Nu reușim să rezistăm. Ar trebui să intervină statul", a declarat, fermierul.

×
Subiecte în articol: scumpiri alimente carne de porc
Parteneri
Horoscop 7 decembrie 2023. Vărsătorii fac rost de bani
x close