Antena 3 CNN Economic Românii vor credite de nevoi personale, dar fără să declare ce fac cu banii

Românii vor credite de nevoi personale, dar fără să declare ce fac cu banii

Un sondaj făcut de o instituție financiară arată că 7 din 10 români își doresc un credit de nevoi personale, fără să justifice pe ce anume cheltuie banii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Dec 2023   •   11:19

În ultima perioadă, românii au avut nevoie de un acces mai ușor și mai rapid la finanțare, iar mulți dintre ei au ales creditul de nevoi personale. 

Un sondaj făcut de o instituție financiară arată că aproape 63% dintre români și-ar dori să o acceseze cu un credit pentru cumpărături de 10.000 de lei, iar peste 23% ar accesa o sumă cuprinsă între 10.000 și 30.000 de lei.

În plus, peste 44% dintre respondenți ar prefera mai puține documente solicitate de bancă la accesarea finanțării, un timp mai scurt de la depunerea cererii până la plata banilor – 30,56% și acces la bani fără a fi nevoie să justifice cheltuielile – 22,8%.

Citește și: Eurobarometru: 69% dintre români consideră că statutul de membră UE aduce beneficii României

În ceea ce privește tipul de credit preferat, peste 52% aleg un împrumut mai mic, care poate fi rambursat cu patru rate cu 0% dobândă, în timp ce 33% doresc un împrumut mai mare, rambursat pe o perioadă mai lungă, cu 0% dobândă pentru primele patru luni.

Acest sondaj despre percepția românilor asupra finanțării a fost realizat la nivel național, în perioada august-septembrie 2023, prin intermediul platformei iVox, pe un eșantion total de 1057 de utilizatori de internet din România. 
 

×
Subiecte în articol: sondaj credit nevoi personale
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close