Antena 3 CNN Economic Un român care şi-a cumpărat o Dacia Spring dezvăluie cât îl costă maşina electrică la fiecare 100 de km

Un român care şi-a cumpărat o Dacia Spring dezvăluie cât îl costă maşina electrică la fiecare 100 de km

Vânzările de mașini electrice cresc de la an la an, în România. La fel de repede se extind şi rețelele de încărcare pentru aceste autoturisme.

Un român care şi-a cumpărat o Dacia Spring dezvăluie cât îl costă maşina electrică la fiecare 100 de km
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Sep 2023   •   22:21

Românii fac economie 2.000 de euro pe an la combustibil. 

"La suta de kilometri, undeva la 20 şi ceva, 30 de lei", spune Cristi Miclea, posesor de mașină electrică. Atât valorează curentul consumat de o maşină electrică în oraş.

La un rulaj anual de 20.000 de kilometri, rezultă o economie de peste 10.000 de lei. În fiecare an. Problema este că, la peste 35 de mii de maşini electrice, România are mai puţin de 1.800 de staţii de încărcare, scrie Observator

"Având în vedere prețurile crescute la energie și combustibil, cred că toată lumea e de acord că e mai ieftin să mergi cu o mașină electrică", mai spune Cristi Miclea, posesor de mașină electrică.

Prețurile maşinilor electrice cumpărate prin programul Rabla Plus pleacă de la 10.000 de euro şi ajung la peste 200.000 de euro pentru cele sport de lux. 

Citeşte şi: Top trei maşini vândute de Dacia în Europa, în primul semestru 2023

×
Subiecte în articol: Dacia Spring masina electrica
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close