Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cinci milioane de dolari recompensă, pe capul unui lider Hamas. Topul listei Most Wanted a Departamentul de Stat al SUA

Cinci milioane de dolari recompensă, pe capul unui lider Hamas. Topul listei Most Wanted a Departamentul de Stat al SUA

Departamentul de Stat al SUA a pus, acum cinci ani, pe lista celor mai căutate persoane, mai mulţi lideri Hamas, oferind recompense substanțiale pentru informații care să conducă la capturarea lor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2023   •   18:42

Liderul adjunct al Hamas, Saleh al-Arouri, îi aduce celui care ajută autorităţile o recompensă de până la 5 milioane de dolari.

Al-Aruri este unul dintre fondatorii Brigăzilor al-Qassam, aripa militară a grupării teroriste. În octombrie 2017, a fost ales vicelider al Biroului Politic al Hamas. Al-Aruri finanțează și conduce operațiunile militare în Cisiordania și a fost asociat cu mai multe atacuri teroriste, deturnări și răpiri.

Acesta se află pe listă cu oficialii Hezbollah - Haytham Ali Tabatabaei şi Khalil Yusif Mahmoud Harb. Acesta din urmă este un consilier apropiat al liderul Hezbollah şi a comandat și a supervizat operațiunile militare ale organizaţiei în teritoriile palestiniene și în mai multe țări din Orientul Mijlociu.

Topul listei Most Wanted. Departamentul de Stat al SUA are pe listă şi o femeie

Pe lista departamentului de stat apare şi o femeie. 5 milioane de dolari sunt oferiţi pentru informații despre Ahlam Ahmad al-Tamimi. Aceasta a transportat o bombă și un atentator sinucigaș Hamas într-o pizzerie din Ierusalim, iar explozia a ucis 15 persoane, inclusiv șapte copii. Al-Tamimi se află şi pe lista FBI a celor mai căutați teroriști.

Israelienii îl au în topul listei Most Wanted pe Mohammed Deif. Acesta este organizatorul principal al atacului din 7 octombrie. Tot el a dezvoltat rețeaua de tuneluri a grupării și expertiza în fabricarea de bombe.

Supraviețuitor a șapte tentative de asasinat israeliene, cea mai recentă în 2021, Deif vorbește rar și nu apare niciodată în public. Pentru el, dar şi pentru un alt lider Hamas, Ismail Haniyeh, sunt oferite recompense substanţiale oricui aduce informaţii care să ajute la capturare.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close