Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Egiptenii resping mutarea palestinienilor în Peninsula Sinai, anunţă preşedintele egiptean

Egiptenii resping mutarea palestinienilor în Peninsula Sinai, anunţă preşedintele egiptean

După două zile în care mii de palestinieni au aşteptat să intre în Egipt, însă graniţa nu a fost deschisă, președintele egiptean a declarat că țara sa respinge ceea ce el a numit eforturile de a-i forța pe palestinienii din Gaza să se mute în Peninsula Sinai, avertizând că un astfel de efort ar pune în pericol pacea țării sale.

Egiptenii resping mutarea palestinienilor în Peninsula Sinai, anunţă preşedintele egiptean
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2023   •   18:48

Președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a declarat miercuri că egiptenii resping mutarea forțată a palestinienilor în Peninsula Sinai.

El a mai spus că orice astfel de mișcare ar transforma peninsula într-o bază pentru atacuri împotriva Israelului.

"Dacă există o idee de deplasare, atunci există deșertul Negev din Israel. Este foarte posibil să-i transferăm acolo pe palestinieni până când Israelul își va termina misiunea declarată de a lichida rezistența sau grupurile armate, Hamas, Jihadul Islamic și altele din Fâșia Gaza, iar apoi să-i întoarcem, dacă vor dori. 

Dar pentru a-i transfera în Egipt, această operațiune militară ar putea dura ani de zile și este o operațiune degajată.

Ei vor spune "încă nu am pus capăt terorismului, încă nu am terminat misiunea".

Iar Egiptul va suporta consecințele acestei chestiuni, iar Sinaiul se va transforma într-o bază de lansare a operațiunilor teroriste împotriva Israelului, iar noi, în Egipt, vom fi considerați responsabili pentru acest lucru, iar pacea va dispărea sub ochii noștri în cadrul ideii de rezolvare a problemei palestiniene", spune Abdel Fattah al-Sisi.

Citiţi şi: Război în Israel. Ziua 12 | Protestatarii care au asaltat ambasada SUA din Liban, dispersați cu focuri de armă

 

×
Subiecte în articol: Egipt peninsula Sinai Israel
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close