Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Alexandru Rafila, acuzații la adresa lui Florin Cîțu: ”A compromis campania de vaccinare”

Alexandru Rafila, acuzații la adresa lui Florin Cîțu: ”A compromis campania de vaccinare”

Ministrul PSD al sănătății, Alexandru Rafila, l-a acuzat pe Florin Cîțu că a compromis campania de vaccinare, după ce liderul PNL a criticat draftul legii pentru certificatul verde la locul de muncă, propus de Rafila coaliţiei de guvernare.

Alexandru Rafila, acuzații la adresa lui Florin Cîțu: ”A compromis campania de vaccinare”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    10 Dec 2021   •   13:46

„Nu înţeleg de unde atâta încrâncenare din partea unei persoane care chiar nu a făcut nimic în ceea ce priveşte campania de vaccinare, a compromis-o prin declaraţii şi ne acuză pe noi că facem un lucru greşit, în condiţiile în care stabilim un mecanism predictibil, transparent de introducere a unui certificat care să poată să fie aplicabil în sectorul public şi în sectorul privat, în condiţiile în care proiectul de lege depus PNL se referea strict la sectorul medical”, a spus Alexandru Rafila.

„Am venit cu un model contestat de cine? De cineva care nu a luat nicio măsură și care a introdus relaxarea pe o creștere rapidă a numărului de cazuri.”, a mai precizat Ministrul Sănătății.

Certificatul verde este subiect de dispută în coaliție. În timp ce PSD și-ar dori ca angajații să se poată testa gratuit de 11 ori pe lună pentru a obține certificatul obligatoriu pentru toți angajații din România, fostul premier Florin Cîțu nu este de acord cu această măsură, pe motiv că nu sunt bani la buget.

Citește șiRafila, despre categoria de persoane care ar trebui să beneficieze de testare gratuită COVID-19

În momentul de față, proiectul de lege pentru implementare obligativității certificatului verde la locul de muncă se află în stadiul de draft.

Acum este necesară o ședință a coaliției de guvernare pentru a pune de acord cele două mari partide din coaliție.

Săptămâna viitoare proiectul ar trebui trimis în Parlament pentru a fi adoptat până la sfârșitul anului.
 

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila Florin Cîțu
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close