Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Alimentele care țin temperatura corpului ridicată. Românii le caută tot mai mult, de teama frigului și a facturilor mari la căldură

Alimentele care țin temperatura corpului ridicată. Românii le caută tot mai mult, de teama frigului și a facturilor mari la căldură

Românii recurg la măsuri disperate de teama facturilor. Nu mai pornesc caloriferele şi mănâncă alimente care le menţin temperatura corpului ridicată. Specialiştii spun că este o măsură bună pe timp de iarnă, însă nu este de ajuns să ne încălzim doar prin alimentaţie.

de Mia Lungu    |    23 Noi 2022   •   18:26

Temperaturile scad din ce în ce mai mult în ultimele zile aşa că, românii iau măsuri: caută alimente care le pot încălzi organismul. Prima pe listă este carnea.

"Slăninuța e prima. Slăninuță cu ceapă. Fripturică, ciorbiță. Mai ales carnea, slăninuța care ține cald. Ca la purcel, cum îi ține lui cald așa ne ține și nouă.", spun comercianții din piețe.

Cum kilogramul de carne este din ce în ce mai scump, produsele vegetale ar fi şi ele o variantă pentru ne menţine temperatura corpului ridicată.

"Din categoria vegetalelor, sunt recomandate nucile, migdale, caju, alimente bogate în nutrienți și care reglează temperatura corpului. Ajută organismul să facă față la temperaturi mai scăzute. Ghimbirul, ceapă, usturoiul, care tot așa, ajută orgamismul", explică nutriționistul Adriana Vlad.

Mai ales în lunile de iarnă este extrem de important să nu avem un deficit de vitamina D. Aceasta se găseşte în cantităţi foarte mari în peşte, dar este important şi cum este preparat.

Nutriţioniştii recomandă să nu prăjim carnea. Indicat este să se consume alimente care oferă energie, dar care să conțină puține calorii.

 

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close