Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Gruparea teroristă palestiniană urmărește eradicarea completă a statului Israel și a evreilor: "Sunt educați încă de la naștere să urască și să ucidă"

Gruparea teroristă palestiniană urmărește eradicarea completă a statului Israel și a evreilor: "Sunt educați încă de la naștere să urască și să ucidă"

Cinci aeroporturi din Franţa au fost evacuate din nou azi în urmă unor alarme cu bombă, după ce în ultimele trei săptămâni, muzee, clădiri şi școli din Europa s-au confruntat cu aceeaşi situaţie. Două atentate teroriste au îngrozit Comunitatea Europeană şi liderii de la Bruxelles se întreabă ce urmează. Preventiv, a fost instituită pază la sinagogile şi şcolile evreieşti din Europa.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Oct 2023   •   19:13

Cum pot fi oprite grupările islamice radicalizate, este întrebarea tuturor. Liderii lumii încearcă să calmeze spiritele şi propun soluţia celor două state în regiune. Assaf Moghadam, profesor în combaterea terorismului din Israel şi cercetător la cea mai prestigioasă academie militară din lume West Point, a vorbit la Antena 3 CNN despre cruzimea cu care a atacat Hamas. 

"Primul lucru pe care l-aș spune este că este important să facem distincția între Hamas, pe de o parte, și palestinieni în general. Hamas este o organizație criminală al cărei scop este de a eradica statul Isarel și de a-l înlocui cu un stat palestinian care să fie ghidat de o interpretare radicală, cea mai radicală a Sharia, a legii islamice. 

Hamas a comis crime odioase împotriva civililor israelieni, măcelărind copii, violând femei și lucruri cu adevărat oribile, inclusiv împotriva unor supraviețuitori ai Holocaustului. Când vine vorba de Hamas, nu poți cu adevărat să raționezi cu un grup ca Hamas,  așa cum nu ai putea să raționezi cu un grup ca Statul Islamic.

Citește și: Alerte cu bombă în cinci aeroporturi din Franța

Și asa pentru că Hamas este un grup care urăște obiectivele maximaliste. Ei vor să eradicheze un stat și au stricat într-adevăr, așa cum ați spus, cam cu toate oportunitățile care au fost oferite palestinienilor de a înființa un stat. 

După atacurile din 7 octombrie, majoritatea israelienilor sunt convinși acum că Hamas trebuie să fie dezmembrat. Iar acest lucru ar necesita din păcate, o companie militară în Fâșia Gaza, altfel încât grupul să nu mai poată reprezenta o amenințare fizică. 

Teroriștii au fost educați să ucidă 

Tinerii palestinieni sunt educați încă de la naștere să urască și să ucidă nu doar israelienii, ci și pe evrei în general. Această ură față de evrei este larg răspândită în special în Gaza și Cisiordania. 

În Germania a fost arestat un tânăr jihadist care se pare că plănuia să lovească o mașină  protestatarii de la demonstrațiile pro-Israel. Mă tem că vom vedea mult mai multe astfel de atacuri", a declarat Assaf Meghadan, profesor Institutul de Contraterorism

×
Subiecte în articol: atac terorist
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close