Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Bacalaureat 2022. Peste 2.400 de candidaţi absenți și 39 eliminaţi, la prima probă scrisă. Elevă: "Scrisoarea e pierdută, noi suntem pierduți, e ok"

Bacalaureat 2022. Peste 2.400 de candidaţi absenți și 39 eliminaţi, la prima probă scrisă. Elevă: "Scrisoarea e pierdută, noi suntem pierduți, e ok"

Bacalaureat 2022. Peste 2.400 de candidaţi au absentat de la prima probă scrisă a bacalaureatului, iar 39 au fost eliminaţi pentru fraudă. Cifrele par neînsemnate, însă aceşti elevi se adaugă celor aproape 100.000 de elevi ai acestei promoţii care nu vor avea o diplomă de bac, pentru că nici măcar nu s-au înscris.

Bacalaureat 2022. Peste 2.400 de candidaţi absenți și 39 eliminaţi, la prima probă scrisă. Elevă: "Scrisoarea e pierdută, noi suntem pierduți, e ok"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    20 Iun 2022   •   18:34

Bacalaureat 2022. Comedia lui Caragiale i-a bucurat pe unii absolvenţi de liceu, în timp ce pe alţii i-a luat prin surprindere.

"A picat Caragiale, noi suntem la Caragiale, scrisoarea e pierdută, noi suntem pierduți, e ok. Puteau să dea liric, nu știu de ce nu au dat liric, este absurd", spune o elevă.

"Li s-a cerut și de o parte și de cealaltă, dacă l-au ales pe Caragiale, să explice cum și-a construit personajele și piesele de teatru. Dacă elevii au povestit subiectul sau doar au caracterizat direct, ei vor avea punctaje reduse. De ce? Pentru că nu s-au adecvat la cerințe, spune Florina Rogalski, profesor de limba română.

Elevii spun că proba ar fi fost totuşi mai dificilă, dacă n-ar fi învăţat aproape doi ani în online.

Bacalaureat 2022. Mare parte dintre elevi plănuiesc să-și continuie studiile în străinătate

După prima probă scrisă, aflăm că au absentat peste 2.400 de candidaţi, iar 39 au fost eliminaţi pentru fraudă. Asta este cu atât mai grav cu cât dintre elevii înscrişi în 2010 în clasa întâi, peste 92.000 nu au mai ajuns să dea bacul după terminarea celor 12 clase.

În plus, tot mai mulţi dintre cei care susţin examenul maturităţii, vor pleca direct la studii în străinătate cu scrisori de recomandare.

"Aproape 80%, 78% au solicitat asemenea recomandări", spune directorul Colegiului Național I.L. Caragiale din București, Andreea Bodea.

"Cele mai multe vizează Olanda, Spania, Germania, Franța, Anglia mai puțin. Niciodată nu a fost un procent atât de mare", a mai precizat aceasta.

Primele rezultate de la bacalaureat vor fi afişate pe 27 iunie.

×
Subiecte în articol: Bacalaureat 2022 candidati eliminați elevi
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close