Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Captură neobişnuită pe Aeroportul Otopeni! Doi libanezi au venit cu 80 de comori egiptene în bagaje

Captură neobişnuită pe Aeroportul Otopeni! Doi libanezi au venit cu 80 de comori egiptene în bagaje

Fugă din Egipt, cu tot cu patrimoniu. Doi libanezi au pus în bagaje 80 de artefacte culturale unice şi au plecat ca şi cum şi-ar fi cumpărat suveniruri. Au fost prinşi de poliţişti de frontieră din România, iar piesele rare au ajuns la Muzeul Naţional de Istorie.

Captură neobişnuită pe Aeroportul Otopeni! Doi libanezi au venit cu 80 de comori egiptene în bagaje
Sursa foto: blende12/Pixabay
de Denisa Dicu    |    15 Iul 2022   •   21:03

Cele 80 de piese din patrimoniul cultural al Egiptului au fost găsite la un control de rutină.

Cei doi cetăţeni libanezi, care sunt şi rezidenţi în România, le aveau, pur şi simplu, în bagaj.

"Doi bărbați, cetățeni libanezi s-au prezentat la punctul de trecere a frontierei Aeroport Henri Coandă. Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, împreună cu colegii de la biroul vamal Otopeni, s-a descoperit în bagajele acestora, în urma unui control amănunțit, 80 de piese susceptibile a face parte din categoria artefactelor arheologice, aparținând patrimoniului cultural egiptean", a declarat Cătălin Rusu, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră.

Se pare că monedele, statuile, bijuteriile datau din perioada romană.

Din analize prelinare, specialistii de la Muzeul Naţional de Istorie a României, au stabilit că o bună parte din artefactele găsite la cei doi cetăţeni libanezi sunt autentice şi provin din Egipt. Statuile, bijuteriile şi monedele vor fi analizate la Muzeul Naţional de Istorie.

Acum, cei doi se află la audieri şi sunt cercetaţi pentru introducerea pe teritoriul României bunurilor culturale mobile care fac parte din patrimoniul cultural al unui stat străin

×
Subiecte în articol: captura Egipt Otopeni comori aeroport libanezi
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close