Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un cardinal francez recunoaşte un vechi abuz asupra unei minore

Un cardinal francez recunoaşte un vechi abuz asupra unei minore

Cardinalul Jean-Pierre Ricard, în vârstă de 78 de ani, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai Bisericii Catolice din Franţa, a recunoscut că a abuzat o fată de 14 ani, în urmă cu 35 de ani.

Un cardinal francez recunoaşte un vechi abuz asupra unei minore
Sursa foto: press.vatican.va
de Claudia Popovici    |    08 Noi 2022   •   22:10

Cardinalul Jean-Pierre Ricard a spus că a vorbit cu victima și i-a cerut iertare, fără a preciza când.

Anunţul vine după ce un raport care dezvăluie că un total de 11 episcopi și foști episcopi, inclusiv Cardinalul Jean-Pierre Ricard, au fost vizați de acuzații legate de abuz sexual în diverse cazuri investigate de justiția franceză sau autoritățile bisericești. 

"Astăzi, întrucât Biserica Franceză a decis să asculte victimele și să acționeze în interesul adevărului, am decis să nu mai tac în legătură cu situația mea și să mă pun la dispoziția justiției din țară și autorităților bisericești.

Este un proces dificil, dar ceea ce contează cel mai mult este suferința victimelor şi recunoașterea faptelor comise, fără a-mi ascunde responsabilitatea.

În urma cu treizeci si cinci de ani, când eram preot, m-am comportat într-un mod condamnabil cu o tânără în vârstă de 14 ani.

Comportamentul meu a provocat, în mod inevitabil, consecințe grave și de durată pentru această persoană. Am vorbit cu ea și i-am cerut iertare. Îi cer din nou iertare ei și familiei ei", a precizat Cardinalul Jean-Pierre Ricard, care a subliniat că se retrage din îndatoririle sale religioase.

×
Subiecte în articol: cardinal Franta
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close