Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost deblocat. Beneficiarii îşi pot alege instalatorul pentru panouri

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost deblocat. Beneficiarii îşi pot alege instalatorul pentru panouri

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost deblocat! Chiar din această dimineaţă zeci de mii de beneficiari au putut să-şi aleagă firma cu care să lucreze, asta după luni de aşteptare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Ian 2024   •   18:53

Astfel, toţi solicitanţii care nu au selectat o firmă cu care să lucreze până la data suspendării programului au la dispoziţie un termen de maximum 90 zile pentru selectarea unui instalator.

90.000 de gospodării vor avea facturi mai mici pentru curentul electric producând şi energie verde, nepoluantă.

Mai mult decât atât, ediţia din 2024 va avea un buget record de 2 miliarde de lei, fonduri pentru aproximativ alte 100.000 de case.

Programul a fost suspendat din septembrie 2023 după contestaţia unui instalator.

Citeşte şiSebastian Burduja, ministrul Energiei, la conferinţa Income Magazine: "2024 va fi cel mai bun an al României din ultimele trei decenii"

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat printr-o decizie a instanței, în luna septembrie 2023, ca urmare a demersului juridic al unei firme, care a contestat respingerea sa în prima sesiune de validare a instalatorilor.

La inițiativa ministrului mediului Mircea Fechet, s-a organizat în luna noiembrie 2023, la sediul MMAP, o întâlnire de mediere între părți, în cadrul căreia societatea și-a asumat să renunțe la proces, în cazul în care se va organiza o nouă sesiune de validare a instalatorilor.

Ulterior, odată cu deschiderea unei noi sesiuni, societatea în cauză a transmis către ÎCCJ și respectiv Curtea de Apel Oradea cererile de renunțare la procesul intentat AFM.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close