Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Se scumpește pâinea | Cât vom da pe o franzelă, din toamnă

Se scumpește pâinea | Cât vom da pe o franzelă, din toamnă

Se anunță noi scumpiri la pâine. Din cauză că producția de cereale este cu mult sub așteptări, prețurile aprope că se vor dubla, din toamnă.

Se scumpește pâinea | Cât vom da pe o franzelă, din toamnă
Sursa foto: Gettyimages | Helen King
de Ioana Mircea    |    22 Iul 2022   •   19:51

Se scumpește pâinea din nou. O franzelă de 300 de grame care costă acum 2 lei, va fi vândută din toamnă cu cel puțin 3 lei, spun brutarii din Buzău.

Asta pentru că producția de cereale este cu mult sub așteptări, ceea ce va duce, evident, și la scumpirea grâului și a făinii.

"Problemele sunt, din punctul meu de vedere, nu grave, ci aș putea spune, foarte grave. Prețul materiei prime a explodat, prețurile transporturilor, de asemenea.

Lumea, de la zi la zi, devine tot mai cumpătată, este foarte, foarte greu. Eu unul cel puțin, mă gândesc foarte serios dacă mai pot sau nu mai pot continua această activitate", a mărturisit Dan David, brutar.

Pe de altă parte și fermierii se plâng de recolta săracă din acest an.

"Condițiile meteo nu ne-au ajutat, astfel încât avem zone cu producții foarte mici, zona Râmnicului Sărat, unde producțiile la grâu au fost între 1.500 -2.000 de kilograme la hectar, ceea ce a făcut ca în mare parte, fermierii să nu își poată recupera cheltuielile", a declarat Valeriu Alecu, fermier.

Mai mult de 70% din teritoriul României se confruntă în acest moment cu probleme din cauza secetei.

Seceta persistă în mare parte din țara chiar dacă a plouat în anumite zone.

Precipitaţiile sunt insuficiente, iar pământul este în continuare uscat. Astfel că, din grânarul ţării, Bărăganul a devenit polul secetei.

Oamenii sunt disperați pentru că recoltele le-au fost distruse de secetă.

×
Subiecte în articol: pâine scumpiri alimente
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close